Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Για να μην ακουμε αλλες βλακειες...


Ειδα την εκπομπη του Ευαγγελατου χτες με θεμα τους λαθρομεταναστες!Ακουσα πολλα "προοδευτικα" και "φιλελευθερα" περι ρατσιστων Ελληνων και φασιστων κατοικων απο τις περιοχες του κεντρου της Αθηνας, αλλα δεν σκοπευω να ασχοληθω με αυτα. Εχουμε μιλησει και ξαναμιλησει για τους αντιρατσιστες και τους προοδευτικους χιλιαδες φορες, και ομολογω οτι βαριεμαι να γραφω και τα ιδια και τα ιδια. Ουτε επισης σκοπευω να ασχοληθω με την αγαπητη Αφρικανη που βρισκοταν στο στουντιο, και καθε 10 δευτερολεπτα διεκοπτε καθε ανθρωπο που προσπαθουσε να εκφρασει τη σκεψη του. Καποια στιγμη εσκασε γιατι την εβαλε στη θεση της ο Ευαγγελατος, αλλα αμα την ακουγατε θα θελατε να σπασετε την τηλεοραση σας για να σταματησουν οι βαρβαροηαχες της Αφρικανης που οπως λεει ιδια ειναι 15-20 χρονια στην Ελλαδα αλλα τα Ελληνικα της ειναι σαν τα δικα μου Σουαχιλι, δηλαδη σε αθλιοτατο επιπεδο σε σημειο που δεν καταλαβαινεις τιποτα(μονο κατι λαρυγγισμους ακουγα εγω) τωρα πως γινεται να ειναι 20 χρονια στην Ελλαδα και να μην μιλαει γρι Ελληνικα μου φαινεται περιεργο(ακομα και ο Μπαγεβιτσ καλυτερα μιλαει).Τελος παντων.
Το ενδιαφερον που ακουσα εχει να κανει με τα λεγομενα ενος απο τους "κυριους" που εξεφρασαν τις αποψεις τους την ωρα της εκπομπης. Ο εν λογω λοιπον "κυριος" ειπε το εξης ωραιο:" η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα της Ευρωπης που δεν δεχεται την πολυπολιτισμικοτητα, και δεν ενσωματωνει τους μεταναστες. Στην υπολοιπη Ευρωπη ολα ειναι καλα"
Ας εξετασουμε λιγο τι γινεται στα υπολοιπα κρατη-μελη της Ευρωπαικης Ενωσης
1) ΙΤΑΛΙΑ
Ριξτε μια ματια στους νομους που περασε ο Μπερλουσκονι που οχι μονο τιμωρει με χρηματικο προστιμο και φυλακιση οποιον λαθραια μπει στην Ιταλια, αλλα ταυτοχρονα φυλακιζει και οποιον τολμησει να υποθαλψει ή δωσει δουλεια σε καποιον λαθρομεταναστη. Για να μην μιλησουμε για τα καραβια που βυθιζουν οταν αυτα μεταφερουν λαθρομεταναστες.
2)ΓΑΛΛΙΑ
Ολοι θυμομαστε την εξεγερση των αραπαδων και των μεταναστατων πριν μερικα χρονια. Το οτι ξεσηκωθηκαν σημαινει οτι κατι δεν τους αρεσε. Παντως σιγουρα δεν ειναι ενσωματωμενοι.
3)ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το χασμα μεταξυ γερμανων και μεταναστων ειναι τεραστιο. Συμφωνα με ερευνα της Deutsche Welle η αποσταση που χωριζει τους γερμανους πολιτες και τους μεταναστες στα πεδία της απασχόλησης, της εκπαίδευσης και της παραβατικότητας είναι τεραστια. Συγκεκριμενα "το ποσοστό ανεργίας των μεταναστων είναι διπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο. Επί του συνολικού πληθυσμού είναι 10,1% ενώ στις τάξεις των μεταναστών υπερβαίνει το 20,2 %. Ο ένας στους τέσσερις μετανάστες χαρακτηρίζεται φτωχός σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει η ΕΕ. Το αντίστοιχο ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού είναι 12,5%. Το 2007 το 21,1% των μεταναστών κατέφυγε στο μίνιμουμ βοήθημα επιβίωσης που δίνει η κρατική πρόνοια, την ώρα που ο γενικός μέσος όρος ήταν 9,5%.Διπλάσια είναι επίσης τα ποσοστά παραβατικότητας, όπως προκύπτουν από το εγκληματολογικό μέρος της έκθεσης: στους αλλοδαπούς αφορά το 5,4% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού είναι 2,7%. Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι αλλοδαποί παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά εγκλημάτων βίας." Επισης σε μια συνομιλια με φιλο που σπουδαζε για 3 χρονια στην Γερμανια εμαθα οτι υπαρχει απιστευτη κοντρα μεταξυ γερμανων και τουρκων μεταναστων σε επιπεδο που καμια φορα προκαλουνται οδομαχιες μεταξυ τους.

Ας μη λεμε λοιπον οτι θελουμε για δηθεν κακους Ελληνες και καλους Ευρωπαιους. Οπως διαβασατε καποιες Ευρωπαικες χωρες δεν ειναι και τοσο ανοιχτες σε θεματα μεταναστων ουτε τους ενσωματωνουν ιδιαιτερα. Η λιστα θα μεγαλωνε και αλλο αν μιλαγα για χωρες οπως Ρουμανια και Βουλγαρια που απο τις πολλες μειονοτητες φοβουνται μη γινει εμφυλιος πολεμος. Καλο θα ειναι αγαπητε κυριε να ψαχνετε μερικα πραγματα πρωτου μιλησετε, αλλιως καταντατε να προπαγανδιζετε, οπως και κανατε βεβαια. Εμ πως αμα δεν εισαι επαναστατης και αριστερος στις μερες μας δεν εισαι τρεντυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: