Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Η διαστρέβλωση της Δημοκρατίας


Στην Ελλάδα του σήμερα έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές την καταδίκη της ακροδεξιάς που ομολογουμένως σε μερικά ιστορικά σημεία που ήταν κομβικά για την πατρίδα μας έκανε σφάλματα και για αυτα καταδικάστηκε στη συνείδηση μέρους του Ελληνικού λαού.Μετά όμως την μεταπολίτευση επικρατεί μια ένοχη σιωπή καταδίκης των διαφόρων ακροαριστερών στοιχείων και των υποστηρικτών τους.
Η ανεξήγητη αδιαφορία των ΜΜΕ να πούν τα πράγματα με το όνομα τους,η ανύπαρκτη αντίδραση του πνευματικού κόσμου απέναντι σε βαρβαρότητες,η μη προθυμοποίηση του κράτους να απαλάξει την κοινωνία απο τραμπούκους και ταραχοποιά στοιχεία οδηγούν τον τόπο σε μια χαώδη και στρεβλωτική έννοια της δημοκρατίας.
Εχουμε φτάσει στο σημείο να καταπατούνται στοιχειώδη άρθρα του συντάγματος και όλοι να αδιαφορούν προτάσωντας την έννοια της δημοκρατίας ως άλλοθι για την καταπάτηση του,με αποτέλεσμα η εγγύηση της δημοκρατίας που είναι το σύνταγμα να αυτοκαταργείται.
Η λέξη "φασίστας" κοντευει να συνδεθεί με οποιονδήποτε μιλά για τα Ελληνικά συμφέροντα,για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών,την εθνική αξιοπρέπεια και το σεβασμό στα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα.
Πράγματα τα οποία πρέπει να είναι αυτονόητα σε μια Ελληνική δημοκρατία.
Απο την άλλη πλευρά κανείς στην Ελλάδα δεν βλέπει "φασισμό" όταν καίγονται σημαίες που ανόητοι δεν καταλαβαίνουν οτι σημαια δεν είναι ο πολιτικός ή το σύστημα αλλά οι χιλιάδες νεκροί ανά τους αιώνες που έπεσαν για όλους εμάς.
Δεν βλέπουν "φασισμό" όταν δέρνονται καθηγητές μέσα στα πανεπιστήμια, καίγονται ιδρύματα και κουκουλοφοροι σταματούν γενικές συνελέυσεις πραγματικών φοιτητών με το ετσι θέλω.
Δεν βλέπουν "φασισμό" όταν αυτόκλητοι σωτήρες της κοινωνίας προσπαθούν να περάσουν τις άρρωστες απόψεις τους με απόπειρες δολοφονίας και εμπρησμούς περιουσιών.
Δεν βλέπουν "φασισμό" όταν μειοψηφίες με συντεχνιακές απόψεις προσπαθούν να εκβιάσουν την πλειοψηφία των πολιτών.
Δεν βλέπουν "φασισμό" στην γκετοποιήση περιοχών της Αθήνας και όχι μόνο.Οι υπεύθυνοι αυτών των πράξεων βλέπουν "φασισμό" σε πρόσωπα και όχι στις δικές τους πρακτικές.
Οι πράξεις αυτές όμως σε μια Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι αγώνας αλλά παρανομίες χωρίς ιδεολογική ταυτότητα που στρέφονται κατά της ελληνικής κοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένοι άνθρωποι υπολογίζουν στην ανοχή της πολιτείας και της δημοκρατίας στο να εφαρμόζουν τα σχέδια τους.
Πρέπει όμως να προσέξουν γιατί και η δημοκρατία έχει όρια και η κοινωνία υπομονή,και καλο θα είναι να βρούν αυτά τα ορια απο μόνοι τους πριν εξαντληθεί η υπομονή.
Γιατί αν δεν βρούν την δημοκρατία απο μόνοι τους...............η δημοκρατία για να επιβιώσει θα βρεί αυτούς.
Εστάλη από http://protesilaos.blogspot.com/
Σχόλιο ιστολογίου Ελληνική Αφύπνιση: Δημοκρατία σημαίνει πως η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου!
Σήμερα λοιπόν δεν επικρατεί Δημοκρατία αλλά Φασιστική Αναρχία κατά την οποία όλοι μας κάνουμε ότι θέλουμε, σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, χωρίς να λογαριάζουμε τον διπλανό μας και χωρίς να μας απασχολεί αν ενοχλούμε!
Δεν μιλάμε όπως καταλάβατε μόνο για αυτούς τους ανεγκέφαλους που χρησιμοποιούν λανθασμένα την έννοια της Δημοκρατίας για να κάψουν και να διαπράξουν βανδαλισμούς , αλλά για όλους εμάς που ανήκουμε σε μια κοινωνία "ωχαδερφισμού", που δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από την προσωπική μας ικανοποίηση και ευημερία, ακόμα και αν αυτό για να επιτευχθεί θα πρέπει να καταπατηθούν δικαιώματα άλλων!
Λανθασμένα λοιπόν σήμερα εν ονόματι της Δημοκρατίας όλοι κάνουμε ότι γουστάρουμε γιατί λέμε ότι είναι δικαίωμα μας.
Όμως η πραγματική Δημοκρατία δεν περιλαμβάνει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Και η βασική υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι να μην καταπατά κανείς τα δικαιώματα του άλλου για να πράξει αυτό το οποίο θεωρεί δικαίωμα δικό του.
Σήμερα λοιπόν το πολίτευμά μας είναι Φασιστική Αναρχία, αφού ο καθένας με το "έτσι θέλω" κάνει ότι γουστάρει χωρίς να λογοδοτεί και να ενδιαφέρεται για τίποτα και κανέναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: