Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Το σκανδαλο Indymedia-Mετσοβιου Πολυτεχνειου στη Βουλη



Ο πόλεμος κατά της εγχώριας τρομοκρατίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και δε θα σταματήσει μέχρι να φτάσουμε στην άκρη του άθλιου δικτύου που υποστηρίζει τους καπηλευτές της Δημοκρατίας μας. Οι αποκαλύψεις γιά την διαδικτυακή υποστήριξη που παρέχει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο δίκτυο του Indymedia περιλαμβάνονται σε επερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Κυριάκου Βελόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Άρη Σπηλιωτόπουλο που θα τεθεί αύριο Πέμπτη 22/1/2009.
Από το site της Βουλής: 5.- Η με αριθμό 418/19-1-2009 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Κυριάκου Βελόπουλου προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τη θέση των Πρυτάνεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πολυτεχνείου Πατρών όπου φιλοξένησαν ηλεκτρονικώς ξένες ιστοσελίδες που προέτρεπαν τους διαδηλωτές σε καταστροφές κ.λπ..
Η επερώτηση του βουλευτή της περιφέρειας Β' Θεσσαλονίκης Κυριάκου Βελόπουλου προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας έχει ως εξής:
(Από το group "ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ INDYMEDIA" που υπάρχει στο Facebook)
Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & ΘρησκευμάτωνΘΕΜΑ: Πώς είναι δυνατόν, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τοΠολυτεχνείο Πατρών, να φιλοξενούν ηλεκτρονικώς ξένες ιστοσελίδες, που προέτρεπαν τους διαδηλωτές σε καταστροφές.Μπορεί να φαίνεται εντελώς απίστευτο, αλλά είναι γεγονός! Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και το Πολυτεχνείο Πατρών, φιλοξενούν ηλεκτρονικώς στον server που διαθέτουν (Netblock Owner: National Technical University of Athens) τις ιστοσελίδες, του έξωθεν περιεχομένου Indymedia (athens.indymedia.org & patras.indymedia.org).Τα ερωτήματα που αμέσως προκύπτουν, είναι πολλά και πιεστικά! Οι κ.κ.πρυτάνεις, είχαν γνώση, ότι φιλοξενούσαν αυτές τις ιστοσελίδες; Αν όχι, οφείλουν άμεσα να παραιτηθούν, εφόσον δεν γνώριζαν, τιακριβώς συμβαίνει στα ιδρύματα που προΐστανται. Αν πάλι ήσαν γνώστες και δεν έπραξαν απολύτως τίποτε, είναι ουσιαστικώς συνένοχοι των προκληθεισών βαρβαροτήτων. Ύστερα, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι διαδικτύου των δύο ιδρυμάτων, ποιοι είχαν την ευθύνη της φιλοξενίαςτων ξένων ιστοσελίδων, στους server του Ε.Μ.Π. και των Πατρών;Με ποια άραγε κριτήρια επελέγησαν αυτές οι ιστοσελίδες, αλλά και υποστηρίχθηκαν οικονομικώς; Άλλωστε ήταν γνωστό «τοιςπάσιν» ότι οι ιστοσελίδες αυτές, υποδαύλιζαν σταθερά την βία, τους βανδαλισμούς και την δημιουργία κλίματος αναρχίας...ΕΡΩΤΑΤΑΙ1. Εάν δεν παρασχεθούν συγκεκριμένες και πειστικές εξηγήσεις από τουςπρυτάνεις και τους αντιπρυτάνεις, τότε όλοι οι έμποροι, ιδιώτες καικαταστηματάρχες, που κατεστράφησαν οι περιουσίες τους, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, δικαιούνται να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά του Ε.Μ.Π. και των Πατρών, διεκδικώντας αποζημιώσεις;2. Εφόσον έκαναν χρήση της καλύψεως των δύο Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πώς θα αποκαλυφθούν οι «γνωστοί - άγνωστοι» που«κινούν τα νήματα», πίσω από τις δύο ιστοσελίδες;Ο Ερωτών βουλευτήςΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΧΟΛΙΟ: Πολύ αμφιβάλουμε εάν ο νέος Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι σε θέση να δώσει πειστική απάντηση στα ερωτήματα που θέτει ο κ.Βελόπουλος. Είναι ανάγκη όμως η πολιτεία και πιό συγκεκριμένα η κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση γιά ένα σκάνδαλο που συνδέεται άμεσα με την τρομοκρατική δράση ακρο-αριστερών ομάδων στην Ελλάδα. Οι τεράστιες ευθύνες που έχει ο Πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης δε μπορούν να καλύπτονται πίσω απ' το "πανεπιστημιακό άσυλο". Ο πρύτανης έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα με την ένοχη σιωπή του και καλείται να δώσει και αυτός εξηγήσεις το συντομότερο. Να του θυμίσουμε ότι εκλέχτηκε σε αυτήν τη θέση γιά να διαφυλάττει τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου, των σπουδαστών και του διδακτικού προσωπικού και όχι να καλύπτει εξωπανεπιστημιακά στοιχεία που απώτερο στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: