Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αχ αυτη η προκαταληψη!


Αυτη τι στιγμη που γραφω βλεπω την εκπομπη της Τατιανας, στην οποια κανουν καποια "κοινωνικα πειραματα". Σε ενα απο αυτα τα πειραματα ενας παρουσιαστης με την βοηθεια ειδικων παραμορφωσε το προσωπο του και πηγε σε καποιες υποβαθμισμενες περιοχες και εκανε τον ζητιανο θελοντας να δει πως θα αντιδρασουν οι περαστικοι. Κανενας περαστικος δεν του εδωσε τιποτα παρα μονο ενας πακιστανος που του εδωσε 50 λεπτα. Μολις τελειωσε το βιντεο αρχισαν να λενε ολοι οτι συγκινηθηκαν με την κινηση του πακιστανου που ηταν ο μονος που εδωσε χρηματα στον ζητιανο-παρουσιαστη ενω κανενας Ελληνας δεν εδωσε απολυτως τιποτα. Εν τω μεταξυ ολοι στο πανελ της εκπομπης ειπαν οτι θα βοηθουσαν τον παραμορφωμενο ζητιανο(τους επιασε ο καημος βλεπετε) και τι καλοι ανθρωποι που ειναι οι μεταναστες και αλλα τετοια ωραια. Λοιπον εγω εχω να πω το εξης: ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΕΖΙΚΑ κυριοι!
Οταν το βιντεο εδειξε τον πακιστανο(που ολως τυχαιως μιλαγε πολυ καλα Ελληνικα) το πλανο δεν ηταν το θολο πλανο της κρυφης καμερας που ηταν σε ολες τις προηγουμενες περιπτωσεις, επισης η καμερα κουνιοταν ακολουθωντας τις κινησεις του πακιστανου(αρα υπηρχε καμεραμαν εκει περα) πραγμα που δεν γινοταν στις αλλες περιπτωσεις. Τι να υποθεσω εγω τωρα; Προπαγανδα;
Και να δεχτω οτι οντως το "πειραμα"ειναι αληθινο και οτι οντως ο πακιστανος δεν ηξερε τιποτα και εδωσε τα χρηματα με την καρδια του στον δηθεν ζητιανο, οι αλλοι celebrities(μη ξερασω τωρα) στο πανελ θα εδιναν εστω και 1 λεπτο στον ζητιανο; Αυτοι λενε "βεβαιως θα διναμε" εγω παλι λεω οτι οχι απλα δεν θα εδιναν 1 λεπτο, ουτε μια ματια δεν θα του εριχναν. Σιγα μην πηγαιναν σε υποβαθμισμενη περιοχη. Τι να κανουν εκει περα οι celebrities; Ψωνια στα γραφικα στενακια της Ομονοιας; Ή τζογκινγκ γυρω απο την πλατεια στον Αγιο Παντελεημονα; Σε λιγο θα μας πουν οτι μενουν και εκει περα(το εχουν πει μερικοι αυτο βεβαιως βεβαιως αλλα νταξ). Οπως εχουμε τονισει πολλακις απο αυτο εδω το μπλογκ, ειναι ωραιο να το παιζουμε προοδευτικοι και υπερανω ρατσισμου οταν μενουμε στην Εκαλη και την Κηφισια. Οταν μενεις ομως στον Αγιο Παντελεημονα ή στην Ομονοια οπως οι "κακοι" και "προκατηλημενοι" Ελληνες στο βιντεο που δεν βοηθησαν τον ζητιανο της Τατιανας, και ζεις καθημερινα τις κτηνοδιες που γινονται στις γειτονιες που εγιναν γκετο λαθρομεταναστων και εγκληματιων, οταν εχεις δει με τα ματια σου ανταλλαγες πυροβολισμων, νταραβερια με ναρκωτικα, ληστειες με μαχαιρια και ξυλοδαρμους ηλικιωμενων για 20 ευρω δεν μπορεις να εισαι και πολυ προοδευτικος. Πως ειναι δυνατον να κατακρινεις την γριουλα που δεν εδωσε χρηματα στον ζητιανο οταν ξερεις οτι σε αυτη τη γριουλα μπορει να της εχουν τραβηξει πιστολι μεσα στο γκετο το οποιο μενει και στο οποιο ζει καθημερινα μεσα στον φοβο; Ναι ρε σεις, αυτη η γριουλα και η καθε γριουλα θα ειναι καχυποπτη. Αυτη η προοδευτικοτητα μας εχει κανει ετσι.
Για να μην ειμαστε βεβαια και αδικοι οφειλουμε να τονισουμε οτι ζητιανος-παρουσιαστης πηγε και στο Κολωνακι και εκανε το πειραμα, οποτε ειναι πολυ πιθανο καποιος celebrity να τον τρακαρε. Πως θα φαινοταν σε μια απο τις κυριες του πανελ που εχει μαγαζι σε αυτην την περιοχη αν ενας παραμορφωμενος ζητιανος καθοταν και ζητιανευε εξω απο το μαγαζι της; Μιας και θελει οπως ειπε να βοηθησει εγω θα περιμενα να δω την εν λογω κυρια να του δινει οσα χρηματα κρινει σωστα και να τον αφηνει να κατσει εξω απο την βιτρινα χωρις να ενδιαφερεται αν οι πλουσιες πελατισες της δεν θα παταγαν μεσα στο μαγαζι λογω του ζητιανου. Αν και πιστευω οτι ο κακομοιρης ο ζητιανος θα εφευγε με τις κλωτσιες απο εκει.
Επιπλεον κυριοι πως ειναι δυνατον να δινει ο κοσμος απλοχερα χρηματα σε καθε ζητιανο που συνανταει; Σε μια απλη ολιγολεπτη βολτα πχ στο Συνταγμα συναντας ισα με 10 ζητιανους σε καθε στενο(ξερετε, αυτους με τα 8 παιδια ο καθενας) σε ποσους να δωσεις χρηματα; Ασε που μπορει να βρεις και τον μπελα σου αν τους δωσεις μονο ενα κερμα τον 20 λεπτων. Προσωπικα μια τσιγγανα με εστειλε στον διαολο οταν της εδωσα 10 λεπτα "μονο αυτα ρε; Αντε στο διαολο". Με ευχαριστησε πολυ οπως ειδατε. Για να μην μιλησουμε για τους απατεωνες-επαγγελματιες ζητιανους για τους οποιους σκοπευουμε να κανουμε ειδικη αναρτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: