Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ψεύδεται ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Μουτζούρης για το Indymedia, στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ


Ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Μουτζούρης σε συνένετυξή του στα ΝΕΑ λέει τα αντίθετα από ότι είχε πεί παλαιότερα ο ίδιος και η πρυτανεία σχετικά με το Indymedia και απαξιώνει την δικαιοσύνη μιλώντας για κοινωνική συναίνεση στις διώξεις!

Κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος επειδή φιλοξενείτε το Ιndymedia στον σέρβερ του Πολυτεχνείου;

"Η ποινική δίωξη δεν συνάντησε κοινωνική αποδοχή, η οποία σε μία δημοκρατία είναι βασικό συστατικό των πράξεων κάθε εξουσίας."

Από πότε κ. Μουτζούρη χρειάζεται η κοινωνική αποδοχή για να ασκηθεί δίωξη; Παραβήκατε τον νόμο ή όχι; Από την στιγμή που παραβήκατε το νόμο να υποστείτε τις συνέπειες εκτός αν η πολιτεία καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο. Κρίμα που είστε εκπαιδευτικός λειτουργός και δίνετε αυτά τα πρότυπα στην νεολαία.

Πώς άρχισε η λειτουργία του μέσα στο ΕΜΠ;

"
Άρχισε έπειτα από αίτημα μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας, τα οποία θεωρούσαν ότι ακόμη και μορφές ακραίας, μη συμβατικής ενημέρωσης είναι συμβατές με τους στόχους ενός πανεπιστημίου και δη του ΕΜΠ."

Ψεύδεστε κ. Μουτζούρη. Το ξέρετε ότι το Indymedia με το έτσι θέλω έστησε σε ένα υπολογιστή του Πολυτεχνείου την ιστοσελίδα του παρανόμως με πλήρη άγνοια της Πρυτανείας. Αφού το ξέρετε ότι οι αναρχικοί σας κάνουν ότι θέλουν, σας χτίζουν τα γραφεία, σας δέρνουν και έχουν και τις ιστοσελίδες τους εκμεταλεύοντας το "άσυλο" του Ιδρύματος. Ξέρετε πολύ καλά ότι
πρίν ένα χρόνο που κάναμε την ανακάλυψη για την θέση του εξυπηρετητή στο Πολυτεχνείο η πρυτανεία και οι υπεύθυνοι του δικτύου έκαναν τους ανήξερους. Μάλιστα σε απάντηση σε επερώτηση του κ. Βελόπουλου ο τότε υφυπουργός παιδείας δήλωνε:

"Ο Πρύτανης μας ενημέρωσε με έγγραφό του ότι για τη φιλοξενία ιστοσελίδων σε εξοπλισμό του Ιδρύματος και την προαπαιτούμενη παροχή υπηρεσιών ονομασίας, έχει εγκριθεί με απόφαση της Συγκλήτου, κατά τη συνεδρίαση 8 του 2004, θέμα 14, για την ιστοθέτηση στην οποία αναφέρεστε, το ATHENS INTIMEDIA, δεν έχει δοθεί καμία έγκριση απολύτως.
Είναι αληθές ότι αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το δίκτυο του Πολυτεχνείου, δεν έχει δοθεί όμως καμία έγκριση από το Ίδρυμα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρύτανη, με ενημέρωσε ότι πρόθεσή τους είναι και ήδη κάνουν ενέργειες να εντοπιστεί ή να κοπεί η πρόσβαση, ώστε να παύσει αυτή η εκπομπή που γίνεται χωρίς τη σχετική άδεια.
Θα ήθελα να επισημάνω όμως ότι, όπως ενημερώθηκα, αυτό δεν είναι απλό θέμα, γιατί ο φυσικός εντοπισμός του διακομιστή είναι δύσκολος, καθώς αυτός μπορεί να μεταφέρεται σε διάφορους χώρους. Το βάζει σε μια πρίζα και μετά το βγάζει και φεύγει. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως μας ενημέρωσε ο Πρύτανης, η Πρυτανεία έχει αρχίσει και ερευνά το θέμα και στη συνέχεια θα κινηθεί άμεσα για να το εντοπίσει."

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που στείλαμε στην πρυτανεία και στους υπευθύνους της διαχείρισης δικτύου τον Δεκέμβριο του 2008, λάβαμε την απάντηση:

"Από όσο γνωρίζω το Κέντρο Δικτύων του ΕΜΠ, για τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του οποίου είμαι υπεύθυνος, δε φιλοξενεί τον εν λόγω εξυπηρετητή. Προωθώ επομένως το μήνυμά σας στις Πρυτανικές αρχές προς ενημέρωση τους και περαιτέρω ενέργειες."

Μετά από την γενική κατακραυγή και τα εξώδικα του ΟΤΕ η πρυτανεία άλλαξε το τροπάριο. Έχουν δώσει δήθεν άδεια και η μορφή ενημέρωσης είνα
ι συμβατές με τους στόχους ενός πανεπιστημίου, τα οποία είναι μεγάλο ψεύδος.

Άρα κ. Μουτζούρη ψεύδεστε. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δοθεί άδεια όπως είχατε δηλώσει παλιότερα και την θέση του εξυπηρετητή όντως δεν την ξέρατε μέχρι που την
ανακαλύψαμε εμείς!

Συνεχίζει η συνέντευξη:

Οι αιτιάσεις της Εισαγγελίας εστιάζονται στο ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν εξυπηρετεί «εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς»...

"Η εκπαίδευση και η έρευνα ερείδονται στην ελευθερία της σκέψης, στην απρόσκοπτη δημιουργία και διάχυση ιδεών, έστω και ακραίων, έστω και απορριπτέων."

Έχουμε απαντήσει σε προηγούμενο άρθρο ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν βρίσκεται στον κεντρικό εξυπηρετητή του ΕΜΠ που φιλοξενούνται και οι σελίδες των πολιτικών παρατάξεων με ονόματα ntua.gr. Σας την επέβαλαν!

Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν πως δεν αποτελεί ελεύθερη διακίνηση ιδεών η στοχοποίηση ανθρώπων μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας...

"
Ορθώς το υποστηρίζουν. Ψέγω τη στοχοποίηση αυτή. Στοχοποιήσεις γίνονται όμως και με προκηρύξεις σε έγκριτες εφημερίδες. Σκέφθηκε κάποιος να τις κλείσει;"

Μιλάτε σοβαρά κ. Μουτζούρη; Τι σχέση έχουν οι προκυρήξεις με την
δημοσίευση προσωπικών στοιχείων ατόμων στην εν λόγω ιστοσελίδα; Ποια άλλη ιστοσελίδα στοχοποιεί σε καθημερινή βάση ανθρώπους λόγω διαφορετικών ιδεών; Αλλά για αυτό τον λόγο θέλουν πάση θυσία να μην φύγουν από το ΕΜΠ. Λόγω ασύλου και όχι λόγω κόστους.

Οι περισσότεροι πρυτάνεις σάς υπεράσπισαν, άλλοι έλεγαν ότι δεν κατεβάζετε την ιστοσελίδα γιατί φοβάστε. Φοβάστε;"Τους ευχαριστούμε όλους. Ο Αριστοτέλης ορίζει τον φόβο ως «λύπην ή ταραχήν εκ φαντασίας μέλλοντος κακού ή φθαρτικού ή λυπηρού».Κάθε πρύτανης κήδεται του ιδρύματός του και επιδιώκει να το προστατεύσει."

Μα εσείς το
έχετε ομολογήσει ότι φοβάστε! Καιρός να φύγετε λοιπόν, δεν χρειάζεται τέτοιους λειτουργούς και τέτοια πρότυπα η φοιτητική νεολαία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: