Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Σε πανικό ο ακροαριστερός συμφερτός: Φοβισμένοι αντιπρυτάνεις και φωνασκίες της "Αυγής"


Η προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό, για επαναφορά της νομιμότητας στο σκάνδαλο της διαδικτυακής φιλοξενείας του Athens Indymedia στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήταν λογικό να δεχθεί αντιδράσεις. Οι “φιλικά προσκείμενοι” στην ακρο-αριστερή τρομοκρατία χώροι, μεταξύ των οποίων και ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασαν στην προσπάθεια εκδίωξης των αναρχοκουκουλοφόρων απ’ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επικαλέστηκαν για άλλη μια φορά το “άσυλο”, το ψευδεπίγραφο αυτό θεσμό-κουρέλι, που έχει καταντήσι το “άλλοθι” των φανατισμένων βανδάλων της Αριστεράς και του Αναρχισμού. Πέρα απ’ τις φωνασκίες των κρυπτόμενων συντακτών του Indymedia οι οποίοι “τσιρίζουν” για “ελευθερία λόγου”, στο παιχνίδι της αθλιότητας μπήκε και το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΝ, η εφημερίδα “Αυγή”.
Έτσι, στο σημερινό φύλλο της γνωστής για τις ανθελληνικές της στα εθνικά ζητήματα εφημερίδας, δημοσιεύεται άρθρο-γνώμη του Ματθαίου Τσιμιτάκη, δημοσιογράφου της “Καθημερινής” και μπλόγκερ. Ο υπαλληλάκος των Αλαφούζου και Αγγελόπουλου, ταυτόχρονα και αριστεριστής ακτιβιστής της δημοσιογραφίας προσπαθεί να πείσει ότι το Indymedia δέχεται “πολιτική δίωξη”, δοκιμάζοντας “τις αρχές και τις αξίες τους”. Με αυτό του τον ισχυρισμό, ο δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ουσιαστικά ότι το Indymedia έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό, άρα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εκπρόσωπος πολιτικού χώρου και όχι ως “ανεξάρτητο μέσο εναλλακτικής ενημέρωσης”. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να χρησιμοποιείται και για φιλοξενία (έστω και ηλεκτρονική-διαδικτυακή) απόψεων ατόμων που είναι εκτός του ακαδημαϊκού χώρου. Άρα, με αυτή τη λογική, μπορεί και η ΚΝΕ, οι Οικολόγοι του Βεργή ή η Χρυσή Αυγή να ζητήσουν φιλοξενεία στον σέρβερ του ΕΜΠ, μιάς και αποτελούν και αυτοί χώρους πολιτικής έκφρασης (και μάλιστα πολύ πιο ειρηνικών διαθέσεων απ’ τους χουλιγκάνους του Indymedia).
Η χειρότερη όμως έκπληξη δεν ήταν όσα θα έγραφε ένας ακρο-αριστερός δημοσιογραφίσκος. Αλλά η άποψη που εξέφρασε ο Αντιπρύτανης του ΕΜΠ, Μάκης Σπάθης, ο οποίος σε ερώτηση της “Αυγής” δήλωσε τις εξής γελοιότητες: “Εμείς δεν κάνουμε λογοκρισία ούτε μπορούμε να περιορίσουμε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ειδικά μέσα σε χώρο ασύλου. Δίνουμε τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε μέλος της κοινότητάς μας να χρησιμοποιεί ελεύθερα το δίκτυο”. Η ανοησία χτύπησε κόκκινο για ακόμη μία φορά. Δε ζήτησε κανείς όμως απ’ τον κ.Αντιπρύτανη να ασκήσει λογοκρισία. Του ζητήθηκε να εφαρμόσει το νόμο και τις αποφάσεις της Συγκλήτου, χωρίς περιορισμούς και μεροληψίες. Εάν λοιπόν πιστεύει ο κ.Σπάθης ότι το “πανεπιστημιακό άσυλο” είναι λόγος για να μην εκδιωχθεί το δίκτυο των κουκουλοφόρων απ’ το ΕΜΠ, τότε μπορεί κάλλιστα να καταργηθεί το άσυλο, το οποίο ούτως η άλλως αποτελεί μια γελοιότητα παγκόσμιας πρωτοτυπίας, την οποία μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συναντήσει κάποιος. Εάν, από την άλλη, ο κ.Σπάθης πιστεύει ότι Δε δύναται να εφαρμόσει το νόμο και τις αποφάσεις της Συγκλήτου, τότε καλά θα κάνει να παραιτηθεί, δηλώνοντας ανίκανος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του. Ίσως τότε αναλάβει κάποιος άλλος τη θέση του αντιπρυτάνεως, ο οποίος θα έχει το σθένος να πεί και ένα “όχι” στους παράνομους κουκουλοφόρους, χωρίς να ενδώσει σε εκφοβισμούς της άκρας Αριστεράς και το “συνασπισμένων” της Βουλής.
Εμείς, περιμένουμε απ’ τον Πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μουτζούρη να εκτελέσει το χρέος του όπως ακριβώς αρμόζει ο νόμος. Να κάνει τη δέσμευση του πράξη και όχι να καταφύγει σε υπεκφυγές και “άσυλα” που δεν τιμούν τον ακαδημαϊκό κόσμο. Η νομιμότητα θα κερδίσει την παρανομία, η ασφάλεια θα επικρατήσει της τρομοκρατίας και το Πανεπιστήμιο θα απελευθερωθεί απ’ τον καρκίνο που λέγεται “κουκουλοφόροι” και “Indymedia”.
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Ας το χωνέψουν καλά οι αντιδραστικοί κρυπτοφασίστες, οι "αβανταδόροι" της εγχώριας τρομοκρατίας και της άκρας Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: